Hva om livet ditt er et spill? Jeg tror livet består av to hovedområder, leve livet og livets spill.

Jeg skal forklare hva jeg mener. Jeg mener vi har en funksjon som består primært av å leve livet. Vi skal få mest mulig tilfredshet og godfølelse ut i fra de omstendighetene vi er i til enhver tid. Essensen er å være mest mulig fornøyd. Finne roen, nyte de små øyeblikkene, og bare være.

Å bare nyte livet kan fort bli kjedelig, så for å piffe det opp litt så har vi laget oss et spill. Alle spill har regler, så de har vi laget oss. For eksemple hvordan vi skal oppføre oss. Det er også nødvendig å definere noe som bedre enn noe annet. For eksempel, det er bedre å ha et stort hus enn en liten leilighet, det er bedre å være slank enn tykk, det er bedre å være sjef enn ansatt, osv.

Med disse rammene på plass er vi klare for livets spill. Vi bestemmer oss for at vi ikke vil være der vi er. Det er ikke godt nok, og starter spillet for å komme oss til et “bedre” sted, en “bedre” jobb, et “bedre” hus, osv. Som med alle spill, når vi lykkes oppnår vi en relativt kortvarig glede, og så starter vi på en ny utfordring. Det er dette som skaper jaget i hverdagen vår, og ofte begrenset tilfredshet.

Det er to ting som er viktig å forstå. Det ene er at tilfredsheten i livet den ligger der klar for deg når som helst når du ikke er oppslukt av livets spill. Det andre er at når du spiller livets spill, og stadig sliter med å bli bedre, så husk på at det er et spill, og ikke ta det så seriøst. Er du lei av spillet så lev livet en stund, for det er tilgjengelig for deg 100% av tiden.